Ankara Tillo Vakfı

3600

Tillo Vakfı 1991 yılında Ankara’da kurulmuştur. Vakfın amacı Tillo kökenli kişileri bir çatı altında toplamak, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunları giderici çalışmalar yapmaktır. Vakfın faaliyetleri; Tillo’da yetişmiş büyük alim ve mütefekkirleri anmak, eserlerini tanımak ve sahip çıkıp derlemek, Tillo’da tarihi eserlerin, vakıflar kurulu ile işbirliği yaparak restorasyonlarının yapılmasına yardımcı olmak, derneğin mali imkânları dâhilinde öğrencilere burs vermek, hasta ve muhtaç olanlara maddi yardımda bulunmak, tedavilerine yardımcı olmak, mahalli edebiyat, müzik ve folklor alanlarında inceleme yapmak, çeşitli turizm faaliyetlerinde bulunmak, Tillo’nun ziraat, sağlık ve bayındırlık sahalarında kalkınmasına yardımcı olacak çalışmalar yapmaktır.

Vakıf Kurucuları

• Ali Toprak
  • Aydın Doğruel
  • Celal Yurtkuran
  • Cemil Kaya
  • Hayrettin Kaya
  • İbrahim Hakkı Ekin
  • Mehmet Zeki Çelik
  • Mesut Güneş
  • M.Feyzullah Toprak

Vakıf Yönetim Kurulu

Vakıf Faaliyetleri

• Bayramların birinci günü bayram namazından sonra dernek binasında tüm Tilloluların katılımıyla bayramlaşma yapılmaktadır. Bayramlaşmadan sonra geleneksel kavurma ve pirinç pilavı yemeği verilmektedir.
  • Ramazan ayının ilk haftasında dernek binasında tüm Tilloluların katılımıyla iftar yemeği düzenlenmektedir.
  • Tillolu hemşehrilerimizin vefatı durumunda dernek binasında üç gün boyunca taziye yapılmaktadır.
  • Her ayın ilk Pazar günü dernek binasında toplantı düzenlenmektedir.
  • Her ayın ilk Cumartesi günü bayanlar için sohbet programı düzenlenmektedir.
  • Her yıl Haziran ayının son haftasında tüm Tilloluların katılımıyla piknik organizasyonu yapılmaktadır.
  • Her yıl geleneksel Tillo günü düzenlenmektedir. Tillo gününde özellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklar arasında Tillo konulu kompozisyon, resim ve şiir dallarında yarışmalar düzenlenmektedir.
  • Tillo ’ya geziler düzenlenmektedir.

Tillo Vakfı

Adres: Akay Cad. No: 20/4 Çankaya / Ankara